Hoppa till huvudinnehåll
Person som plockar blåbär i blåbärsskogen.

Blåbärsplockande i Bondersbyn.

Aliz 5 bästa med Kalix

Här hemma har jag lekt i snöhögar, lärt mig åka slalom och skaffat vänner. Snart tar jag också studenten och i Kalix har jag alla möjligheter att plugga vidare, jobba och att kombinera det med en fritid som passar mig. Här vill jag stanna!

Här kommer mina 5 bästa med Kalix:

1. Friluftslivet

Något som ligger mig varmt om hjärtat är friluftslivet. Ända sedan jag varit liten har jag, med familjen, åkt skidor – både utför och längd, vandrat och mycket annat. Hemma har alltid varit nära skidspåret, skogen och backen. Själv tar jag det nästan för givet, men samtidigt vet jag att en plats utan dessa möjligheter, aldrig skulle kunna vara mitt hem.

2. Gemenskapen

Gemenskapen finns överallt. För mig hittas den i familjen, bland vänner, föreningslivet, skolan och jobbet. Att knyta kontakter har aldrig varit svårt och att ha alla dessa människor runt omkring mig skapar trygghet och möjligheter. Jag vet att dessa människor gör att jag utvecklas varje dag.

3. Närheten

Jag är, som person, väldigt driven och framåt – nytt är alltid kul. Någonting som jag uppskattar väldigt mycket är närheten till allt. Avstånd blir aldrig ett hinder för de saker jag vill göra. Och trots att Kalix är relativt litet, blir allting nog stort. Närheten gör att jag inte känner mig begränsad.

4. Fritiden

Med nya saker som händer, närheten till naturen och lugnet, likväl som möjligheten att få gå ut med vänner, blir platsen levande… I alla fall för mig. Själv spenderar jag gärna någon timme på gymmet eller i en simbassäng. Sedan finns det en mängd andra saker att hitta på och för mig känns det jättekul. Att få testa, se och lära sig nya saker är något som inspirerar mig otroligt mycket.

5. Naturen

Jag uppskattar utsikten från mitt fönster och minnena kopplat till naturen. När jag blickar ut ser jag morfar som plockar bär, mamma som lagar mat över en öppen eld och pappa som fiskar vid älvkanten. Här ute växte mitt friluftsintresse fram och det tack vare den vackra naturen, jag omges av varje dag.

Fler tips från våra ambassadörer!